Supervizare internaţională pentru consultanţi în domeniul educaţiei timpurii

În perioada 12 – 13 august, CNPAC în parteneriat cu Ministerul Educaţiei organizează un atelier de lucru pentru profesioniştii din domeniul educaţiei timpurii cu tematica: “Cum să discutăm cu copiii mici despre riscurile abuzului sexual”.

Evenimentul este moderat de experta internaţională Marta Skierkowska care activează în cadrul Fundaţiei Nobody’s Children din Polonia.

În cadrul atelierului, organizatorii îşi propun să abordeze problema abuzului sexual faţă de copiii mici, să discute sarcinile programului de prevenire şi rolul profesioniştilor în educaţia preventivă a copiilor, dar şi implicarea părinţilor în desfăşurarea activităţilor de combatere a fenomenului de violenţă sexuală asupra copiilor. 

În acelaşi timp, participanţii sunt ghidaţi în elaborarea unor scenarii/proiecte didactice care vor fi propuse educatorilor din cadrul grădinițelor pentru desfăşurarea activităţilor de prevenire a abuzului sexual faţă de copii mici, activităţi organizate în contextul Campaniei "Aici nu se pune mâna".

Scenariile elaborate vor aborda mesajele campaniei şi vor ajuta educatorii să înveţe copii Regula AICI NU SE PUNE MÂNA pe înţelesul lor, iar publicaţiile elaborate în cadrul acestei campanii vor fi principalele instrumente de lucru.

Atelierul dat este organizat în cadrul proiectului “Prevenirea abuzului sexual şi exploatării comerciale a copiilor din Europa Centrală şi de Est - abordare comprehensivă” susţinut de Fundaţia NCF, cu suportul financiar al Fundaţia OAK şi Ambasadei SUA în Republica Moldova