„Speranță pentru Copii și Familii” - un nou program de instruire lansat de CNPAC și Child and Family Training Center din Marea Britanie

 „Speranță pentru Copii și Familii” - un nou program de instruire lansat de CNPAC și Child and Family Training Center din Marea Britanie

CNPAC în colaborare cu Child and Family Training Center din Marea Britanie a lansat un program de instruire pentru specialiștii din cadrul serviciilor de asistență specializată a copiilor victime a violenței.

16 psihologi și asistenți sociali din cadrul serviciilor de asistență specializată a copiilor victime din Chișinău și Bălți vor beneficia în perioada septembrie 2020- septembrie 2021 de un program complex de instruire - „Speranță pentru Copii și Familii”, oferit de CNPAC în colaborare cu Child and Family Training Center din Marea Britanie, cu suportul Fundației OAK.

Programul „Speranță pentru Copii și Familii” este un program validat și recunoscut la nivel internațional, care presupune dezvoltarea de competențe și oferirea de instrumente standardizate pentru specialiștii care activează în domeniul evaluării și intervenției în cazurile de violență asupra copiilor.

Primul atelier de instruire din cadrul Programului a avut loc în perioada 23-24 septembrie 2020 și a fost dedicat cadrului de evaluare a nevoilor copiilor și familiilor bazat pe evidențe.

Participanții la atelier au remarcat că instrumentele de evaluare oferă multe informații despre nevoile copiilor și familiile lor într-un timp scurt. De asemenea, au subliniat că sistematizarea informației cu ajutorul instrumentelor permite creșterea calității evaluării complexe a copilului, dar și îmbunătățește considerabil lucrul în cadrul echipelor multidisciplinare.

Instruirea a fost realizată de Jennifer Anne Gray, expertă internațională în domeniul protecției copilului, directoarea organizației „Child and Family Training” din Marea Britanie, consilieră și ex- președintă ISPCAN (Societatea Internațională pentru Prevenirea Abuzului și Neglijării Copilului), ex-consilieră a Guvernului Marii Britanii pentru protecția copilului în Departamentele Sănătate și Educație.