CNPAC lansează Centrul de Resurse online în domeniul prevenirii abuzului faţă de copii în Moldova

CNPAC lansează Centrul de Resurse online în domeniul prevenirii abuzului faţă de copii în Moldova

www.cnpac.org.md – este adresa paginii web care găzduiește primul Centru de Resurse online în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei asupra copilului din Moldova.

Centrul de Resurse oferă acces la informaţii utile din domeniul prevenirii şi combaterii violenţei asupra copilului şi a neglijării acestuia. În plus, vizitatorii au posibilitatea de a discuta pe Forum şi de a adresa online întrebări specialiştilor de la CNPAC. Accesul la informații este oferit nu doar prin complexitatea resurselor, ci și prin faptul că tematica este oferită publicului în 2 limbi – română şi rusă.

Materialele plasate se adresează unui public-ţintă divers – copii, părinţi, profesionişti responsabili de protecţia copilului sau care interacţionează cu copiii la locul de muncă – cu conţinuturi adaptate intereselor acestora. În acelaşi timp, vizitatorii sînt încurajaţi să nu rămînă indiferenţi şi să comunice dacă sînt îngrijoraţi în privinţa unui copil, dacă suspectă un caz de abuz sau cred că copilul are nevoie de ajutor, raportînd online aceste situaţii.

Centrul de Resurse a fost creat graţie ajutorului generos al poporului american prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului AED "Consolidarea Societăţii Civile în Moldova» (MCSSP) şi cu suportul Fundaţiei "Nobody's Children" şi Fundaţiei OAK.