CNPAC a lansat seria de cluburi “12Plus”

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) a lansat seria cluburilor de discuții cu adolescenții ”12 Plus”. Aceste cluburi sunt organizate în cadrul Campaniei Adolescență în siguranță și au scopul de a informa și dezvolta în adolescenți capacități de prevenire a abuzului și exploatării sexuale, traficului, sextingului, dar și de a pregăti tinerii să facă față riscurilor din perioada adolescenței.

Ce înseamnă sponsoring, cât valorează un cadou generos și de ce doare dragostea? Au fost primele subiecte abordate în cadrul cluburilor 12 Plus, iar răspuns la aceste întrebări au oferit psihologii de pe platforma www.12plus.md, Daniela Sâmboteanu, Oxana Șevcenco și Sergiu Toma.

Activitățile de grup realizate în cadrul Cluburilor de discuții le-au permis tinerilor să se cunoască mai bine și să achiziționeze noi  abilități de a recunoaște situațiile de risc, de a rămâne în zona de siguranță și de a comunica despre problemele cu care se confruntă în adolescență. Pe lângă informațiile utile și gustările delicioase care au dat savoare și culoare discuțiilor, fiecare participant a primit în dar gentuțe stilate, postere,leaflete și un set de rechizite unice marca 12plus.

Campania „Adolescenţă în siguranţă” este desfășurată de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copiii (CNPAC), în parteneriat cu Empowering Children Foundation.

Această campanie este posibilă datorită suportului Fundaţiei OAK şi al ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă opinia donatorilor.