Cauza copiilor victime ale violenței, susținută în cadrul concertului “Fii eroul unui copil”

Circa 60 de copii vor putea primi asistență de reabilitare psihologică pe parcursul a două luni, grație fondurilor acumulate din vânzarea biletelor, dar și a donațiilor făcute în cadrul evenimentului.

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) împreună cu Vali Boghean Band au desfășurat la data de 19 noiembrie 2018 o nouă ediție a concertului “Fii eroul unui copil”, organizat în sprijinul copiilor victime ale violenței.

Evenimentul a fost găzduitde Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” și a avut loc în ziua când întreaga comunitate mondială marchează Ziua Internațională de Prevenire a Abuzului față de Copii.

Îndrăgitul interpert, Vali Boghean, a devenit promotorul cauzei copiilor abuzați datorită implicării plenare a artistului precum și a celor din band-ul ce-i poartă numele. Sute de persoane au asistat la cele două ediții. Cele mai frumoase piese din repertoriul artistului și versurile emoționante au creat o atmosferă în care s-a respirat dragoste și empatie, cei prezenți în sală fiind sensibilizați întru susținerea reabilitării acestor copii. 

Pornind de la lucruri mici ajungem să realizăm fapte mari! Valorile umane se transmit din generație în generație și prin intermediul muzicii. Prin tot ce facem și acțiunile de caritate în care ne implicăm, noi contribuim la sensibilizarea lumii, or, cu cât mai mulţi oameni vor face fapte bune, cu atât mai bun va fi și viitorul nostru, viitorul copiilor noștri”, ne-a mărturisit interpretul Vali Boghean.

Proiectul este inițiat de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) și are drept scop acumularea de fonduri pentru reabilitatea copiilor victime ale violenței în cadrul Serviciului de asistenţă psiho-socială a copilului şi familiei “Amicul”.

Remarcăm faptul că, anual, în Republica Moldova aproape 4000 de copii sunt victime ale abuzului şi au nevoie de asistență specializată: psihologică, socială, legală. Doar în anul 2017, Serviciul de asistenţă psiho-socială a copilului şi familiei “Amicul”, fondat de CNPAC, a oferit servicii de reabilitare complexă unui număr de 426 copii. Pentru a putea ajuta acești copii în continuare și a le asigura suportul necesar în depășirea situațiilor de abuz de orice formă, prin care au trecut, este nevoie de implicarea cât mai multor persoane.

Ediția din acest an a concertului “Fii eroul unui copil” a fost posibilă grație implicării artiștilor, a partenerilor: Fundația Felicia, Dulcinella, Radisson Blu Leogrand Hotel, Bons Offices, CIOfilm, dar și a spectatorilor care, prin cumpărarea biletelor, au contribuit la această cauză, devenind eroii copiilor care necesită reabilitare în urma violenței.

Mai multe poze de la eveniment pot fi descărcate aici: https://www.facebook.com/pg/CentrulNationaldePrevenireaAbuzuluifatadeCopii/photos/?tab=album&album_id=2125873924131788.