Cumpărînd un Dodo, contribuiți la reabilitarea unui copil abuzat

Anual, în R.Moldova aproape 3000 de copii sunt victime ale abuzului sever şi au nevoie de asistență specializată: psihologică, socială, legală.

Doar în cadrul CNPAC, 600 de copii victime ale abuzului sexual, fizic, emoțional, beneficiază de asistență complexă.

Pentru a putea ajuta acești copii să se reabiliteze şi să aibă parte de o copilărie protejată, avem nevoie de susținerea Dumneavoastră.

Cumpărînd o jucărie Dodo, cu 600 MDL, contribuiți la reabilitarea unui copil victimă a abuzului în cadrul serviciului de asistență din cadrul CNPAC.

Vă mulțumim pentru susținere şi implicare!

Cum puteți intra în posesia jucăriei Dodo?

1.

Achiziționând direct de la CNPAC
(str. Calea Ieșilor 61/2, Chișinău)

2.

Comandă cu livrare. Expediind un
mesaj la ajutauncopil@cnpac.org.md
sau apelând 022 75 88 06.

3.

Prin transfer bancar sau PayPal,
confirmând datele transferului.

Din robia bunelului agresiv, într-o familie iubitoare

Acum un an, Sorin a fost referit la serviciul de asistenţă "AMICUL", din cadrul CNPAC.

Era foarte speriat și retras. De când se ține minte, viața i-a fost un calvar. Sorin nu-și cunoaşte părinții, pentru că mama l-a abandonat, iar tata a decedat pe când avea doar câteva luni. Autoritățile l-au lăsat în grija bunelului, deși acesta avea o dizabilitate de gradul I - nu avea ambele brațe și consuma alcool.

Au urmat 10 ani de umilință, muncă și bătaie.

citeste mai departe

Cel care trebuia să-i poarte de grijă, îl numea cu cuvinte urâte și îl bătea peste cap, piept şi spate cu cioturile de la brațe, pentru orice, spre exemplu pentru că a ieșit în drum să se joace sau să se plimbe cu bicicleta. Fiind o fire artistică, își dorea foarte mult să se înscrie la cercul de muzică de la școală, dar bunelul l-a bătut crunt și pentru această nevinovată dorință.

Imediat ce am aflat despre abuzurile asupra lui Sorin, am insistat ca primarul localităţii să-l separe de abuzator şi să-i găsească un loc sigur și protector. Copilul a fost plasat în familia unor asistenţenţi parentali profesioniști, iar noi l-am ajutat sa se adapteze mai uşor la schimbările din viața lui. Psihologul nostru l-a ajutat pe Sorin să depășească depresia, să creadă în propriile puteri, să aibă încredere în alte persoane, să-și urmeze visurile. Sorin a vizitat psihologul nostru timp de 6 luni, iar astăzi el îşi trăește copilăria adevărată, fără frici și ameninţări, simte pe propria piele ce înseamnă să ai o familie iubitoare. E printre primii la învățătură și i s-a împlinit visul - frecventează mai multe cercuri artistice, unde învaţă să cânte la fluier şi să danseze

Datorită intervenției centrului nostru, aproape 600 de copii, la fel ca şi Sorin, își schimbă viața spre bine și au parte de o copilărie protejată.

Opt ani de suferință în tăcere

Vera de 13 ani și Ioana de 11 ani sunt surori, care au ajuns la servicul de asitență al CNPAC în octombrie 2014, fiind înspăimîntate, deprimate , fără încredere în cei din jur… Fetele povesteau cum tata le înjura şi le bătea cu varga, cu pumnii și picioarele. Mama fugea de acasă, iar ele tremurau de frică sub plapumă.

Pe Vera tatăl a molestat-o sexual prima dată la vârsta de 5 ani, după care copilul a suferit multiple abuzuri, inclusiv în formă perversă, iar Ioana a asistat la multe dintre ele. Pe Ioana a abuzat-o pe când avea 10 ani.

citeste mai departe

Au suferit ambele în tăcere, pentru că tata le-a ameninţat că o va omorî pe mama.

Psihologul nostru a ajutat fetele și mama acestora să se recupereze emoțional, să prindă curaj și încredere, dar cel mai important, a ajutat fetele să-și depășească frica de moarte, care s-a instalat în ele în rezultatul abuzurilor la care au fost supuse. Mai mult ca atît, psihologul s-a expus în judecată asupra gravelor consecințe pe care abuzul fizic și sexual le-a lăsat în sufletele copiilor, prezentînd judecătorulor și un raport bine întocmit.

Tatăl fetelor a fost condamnat la DETENȚIE PE VIAȚĂ.

Astăzi Vera și Ioana,au parte de o viață liniștită, alături de mama lor.

"Din nou mă simt veselă, pot face aceia ce el ne interzicea – să privesc televizorul, să serbăm Anul Nou şi Paștele!!!" – ne spune Vera.

Pentru recuperarea fetelor a fost nevoie de 10 ședinţe de reabilitare. Datorită intervenției centrului nostru, aproape 600 de copii, la fel ca Vera și Ioana, îşi schimbă viața spre bine și au parte de o copilărie protejată.